Studier med jobb i sikte - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

- Studietilbudet vårt er yrkesrettet og flere av studiene består av en stor praksisdel. Det gjør overgangen fra student til yrkesutøver ekstra myk, fremholder Sissel Mæland, som er informasjonsleder ved NLA Høgskolen.

Se video

100 dager lærerpraksis

Lærerutdanningen i Bergen er ett av studiene som kan skilte med utstrakt bruk av praksis for studentene. I løpet det fire år lange studiet får studentene ikke mindre enn 100 dager med praksis enten i småskolen og mellomtrinnet (1.-7.trinn) eller ungdomskolen og mellomtrinnet (5.-7.trinn). En av praksisperiodene kan legges til utlandet. 

- I løpet av praksisperioden får lærerstudentene tett oppfølging og veiledning fra NLA-personell ute på selve praksisplassen. Det er noe studentene setter stor pris på, forteller Mæland.

Les mer om NLA Høgskolen Bergen

Se hva lærerstudenten Olav digger ved NLA

Lager egen nettavis

En skal stille mange og gode spørsmål, den som god sportsjournalist skal bli. Ved NLA Høgskolen Gimlekollen får journaliststudentene trent seg.

En skal stille mange og gode spørsmål, den som god sportsjournalist skal bli. Ved NLA Høgskolen Gimlekollen får journaliststudentene trent seg.

Praksis i rikt monn preger også høgskolens treårige bachelorstudier i journalistikk. Disse studiene foregår ved Gimlekollen i Kristiansand, som i dag utdanner hver femte journalist her i landet.

Se hva den tidligere studenten Camilla mener om journaliststudiet

- Journaliststudentene har den tredelt praksisperiode, som begynner med intern praksis på Gimlekollen. Her får de kjenne på hvordan det er å arbeide i et redaksjonelt miljø, med puls, deadline og de andre tingene som preger en journalists hverdag, forteller Mæland.

Etter internpraksisen følger en periode der studentene lager en egen nettavis  og lokale radio og tv-sendinger. Til slutt blir de utplassert og skal virke som journalister i små og store mediehus i regionen, som NRK og Fædrelandsvennen.

Se video om NLA Høgskolen Gimlekollen

Nytt bachelorstudium i Oslo

Siste nytt i NLA Høgskolens studietilbud er et treårig bachelorstudium i økonomi og administrasjon. Studiet, som er nytt fra høsten 2013, har fokus på innovasjon og entreprenørskap, i tillegg til etikk.

Les mer om studier ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo

- Forretningsetikk og karakterutvikling står sentralt i studiet og alle studenter får egen mentor fra næringslivet. Mentoren skal gi studenten veiledning gjennom studiet og hjelpe studenten til å bli klar over egne evner, ressurser, begrensninger og ikke minst holdning, forteller informasjonsleder Sissel Mæland.

Se video om NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo