Skolen for full musikk - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Som elev på Kongshaug Musikkgymnas treffer du likesinnede som alle finner glede i musikken.

Kongshaug Musikkgymnas er en kristen videregående skole der elevene får utfolde seg musikalsk og oppleve faglig utvikling i et unikt sosialt miljø.

Søk elevplass

- Mange av våre tidligere elever forteller at årene her på Kongshaug har vært viktige for dem på flere områder av livet. Selvsagt står fag, tro og det musikalske sentralt, men her vokser du også som menneske og medmenneske, sier rektor Oddvar Rotvik.

Video om skolen

 

Egentlig ikke så merkelig, for på en av landets flotteste skoler ligger det meste til rette for både trivsel og god læring. Idyllisk plassert i naturskjønne omgivelser i den bergenske skjærgård ligger det som er landets eneste kristne musikkgymnas med internat.

På Kongshaug har det vært drevet skole i over femti år, først som folkehøgskole, de siste femten som videregående skole med musikk. Og det er her 90 musikkinteresserte ungdommer bor, lærer, diskuterer, spiller og synger – kort sagt utfolder seg.

Som skapt for utfoldelse

Uansett ferdigheter og ambisjoner kan alle oppleve musikkglede sent og tidlig på Kongshaug Musikkgymnas

Uansett ferdigheter og ambisjoner kan alle oppleve musikkglede sent og tidlig på Kongshaug Musikkgymnas

- Elever fra hele landet får et studietilbud med faglig tyngde, mange utfordringer og et godt kristent og sosialt miljø, forteller rektor, og legger til at tre år ved Kongshaug gir elevene generell studiekompetanse og grundig musikkopplæring.

Som elev på skolen treffer man likesinnede som alle finner glede i musikken. Mens enkelte elever drømmer om en karriere som artist, nøyer andre seg med å ha musikk som en lidenskapelig hobby.

Les mer om hva skolen kan tilby

Musikk, musikk, musikk

Uansett ferdigheter og ambisjoner kan alle oppleve musikkglede sent og tidlig, enten det er flaggskipet skolekoret som er i aksjon eller et av de mange bandene. Strykere, blåsere, klassiske pianister og sangere er også en naturlig del av musikkmiljøet på Kongshaug.

Elever fra hele landet får et studietilbud med faglig tyngde, mange utfordringer og et godt kristent og sosialt miljø.

Oddvar Rotvik, Rektor på Kongshaug Musikkgymnas

Nærhet til musikkmiljøene i Bergen gjør at skolen kan tilby godt kvalifiserte lærere på nær sagt alle instrument. Hvert år arrangeres det flere konserter.

Et høydepunkt for mange i løpet av de tre årene på Kongshaug er studieturen, som de siste årene har gått til kulturmetropolen London.