Sikret seg jobb som student - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Beate Johannessen (24) startet karrieren i NCC Construction med sommerjobb som student. Nå er hun fast ansatt i selskapet som prosjektingeniør

Den 24 år gamle bergenseren har nylig pakket ned kontorsakene og forlatt brakkeriggen ved nye Strinda videregående – byggeprosjektet hun har fulgt siden hun fikk sin sommerjobb hos NCC Constructions distriktskontor i Trondheim for vel halvannet år siden.

I dag er Beate fast ansatt i entreprenørselskapet, der hun jobber som prosjektingeniør. Men kontakten med NCC startet på en karrieredag ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) der flere sentrale aktører i Trønderlagsregionen var representert.

Student? Les om dine muligheter i NCC

Gjensidig interesse

Da Beate avsluttet bachelor-studiene i sommer, leverte hun oppgave der hun skrev om universell utforming av verneverdige bygg.

Da Beate avsluttet bachelor-studiene i sommer, leverte hun oppgave der hun skrev om universell utforming av verneverdige bygg.

‑ Jeg hadde en interessant prat med en person fra NCCs HR-avdeling. Han ga meg kortet sitt og ba meg søke sommerjobb, forteller Beate, som høsten 2011 var omtrent halvveis i ingeniørstudiet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Beate søkte raskt sommerjobb etter karrierearrangementet, og når det nærmet seg sommerferie ble hun utålmodig.

Lær mer om NCC-konsernet

‑ Jeg bestemte meg for å ringe HR-rådgiveren for å høre hvordan jeg lå an. Han husket meg fra karrieredagen. Knappe to timer senere hadde jeg fått sommerjobb på Trondheim-kontoret, sier bergenseren, som for tiden har gjort trønder av seg.

Deretter skjedde ting ganske raskt. Sommerjobben ble etterfulgt av en seks ukers praksisperiode på Strinda-prosjektet.

Se video om NCC-konsernet

Jobb ved siden av studiene

‑ Jeg fortsatte å jobbe på ferie- og fridager, og i oktober ble jeg tilbudt kontrakt og fast ansettelse – et halvår før jeg skulle avslutte studiene. Gjett om det var en som var fornøyd, gliser Beate.

Er du en god bygger? Prøv NCCs byggespill

Hun legger ikke skjul på at det tidvis var tøft å kombinere studier med jobb, men det var samtidig lærerikt og givende å kunne bruke kunnskapen fra skole i jobben, og erfaringen fra jobben i studiene.

Knappe to timer senere hadde jeg fått sommerjobb...

Beate Johannessen, nyansatt prosjektingeniør i NCC

Da Beate avsluttet bachelor-studiene i sommer, leverte hun oppgave der hun skrev om universell utforming av verneverdige bygg, en tematikk hun knyttet til Strinda-prosjektet. NCC stilte med egen veileder som ga Beate og oppgaven full oppfølging.

Ønsker tidlig studentkontakt

Prosjektingeniør Beate Johannessen

Prosjektingeniør Beate Johannessen

NCC ønsker å bli kjent med dyktige ingeniør- og sivilingeniørstudenter mens de er i sitt utdanningsløp. Studenter tilbys sommerjobb to år på rad gjennom NCCs eget Kompetanse- og rekrutteringsprogram (KR-programmet).

Les mer om NCCs KR-program

‑ Kompetanse styrker NCCs konkurransekraft. Derfor ønsker vi å bli kjent med studentene så tidlig som mulig. Formålet med KR-programmet er å gi studentene innsikt i hvilke jobbmuligheter som finnes i NCC, samtidig som de får opparbeidet seg verdifull kompetanse gjennom relevant arbeidserfaring, sier Christina Johansen, ansvarlig for rekruttering og employer branding i NCC.

Målet er å rekruttere dyktige ingeniører og sivilingeniører til kommende prosjekter, og KR-programmet er en unik sjanse for studentene til å bli kjent med NCC og skaffe seg et verdifullt nettverk.