Mer verden i hverdagen - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Høsten 2014 blir førti engasjerte ungdommer fra Norge sendt til UWC-skoler over hele verden.

Er du samfunnsengasjert, synes arbeidet for fred og forståelse er meningsfylt, og samtidig er nysgjerrig på folk og fremmede kulturer?

Da kan du være akkurat den personen United World Colleges (UWC) ser etter. For til høsten skal det globale utdanningsnettverket sende hele førti engasjerte ungdommer fra Norge til skolene i et verdensomspennende nettverk av videregående skoler, som spenner fra Hong Kong til Costa Rica.

Les om UWC-tilbudet

Se kortfilm fra Mahindra College i India

Kommer tettere på

- Ved en UWC-skole lever du tett sammen med mennesker fra hele verden. Kanskje kommer du til å dele rom med en fra Brasil, dra på sykkeltur med en fra Mosambik, spille teater med en fra Færøyene eller svømme med en japaner, sier Kari Skogen i FIVAI, som administrerer opptak av elever til UWC-ordningen her til lands.

Les mer om UWC og opptak i 2014

Ikke mindre en 92 nasjonaliteter var representert på UWC-skolene i 2013. Sjansenfor at man kommer til å diskutere Mohammed-karikaturer med medelever fra Egypt eller internettsensur med en kineser er absolutt til stede.

- I et slikt miljø får man nødvendigvis god trening i både tverrkulturell forståelse, men også konfliktløsning, påpeker Skogen.

Skoler i 12 land

På UWC-skolene lever du tett sammen med mennesker fra hele verden.

På UWC-skolene lever du tett sammen med mennesker fra hele verden.

- Til høsten sender vi for første gang norske elever til Maastricht i Nederland.  Dermed er dusinet også fullt, opplyser koordinatoren og sikter til de tolv UWC-skolene som i dag tilbyr en globalt anerkjent utdanning med internasjonalt tilsnitt og spennende aktiviteter utenfor klasserommet.

Foruten skolene nevnt over, inngår også videregående skoler i Wales, Italia, Bosnia og Herzegovina, USA, Canada, Singapore, Swaziland, India og Norge.

Les mer om de ulike skolene

Internasjonale Fjaler

- En del er litt reserverte med en gang de får høre at de kan havne i hjemlandet. Men miljøet på skolen er akkurat like internasjonalt her som i Singapore eller India. Og all undervisning foregår på engelsk, sier Skogen og legger til:

- Som norsk UWC-elev i Fjaler blir man en sentral Norges-representant og et betydningsfullt vertskap for hele verden. En rolle som de fleste finner både lærerik og spennende.

Les om skolepenger og stipend for UWC

Red Cross Nordic UWC ligger idyllisk til ved sjøen i Fjaler i Sogn og Fjordane

Red Cross Nordic UWC ligger idyllisk til ved sjøen i Fjaler i Sogn og Fjordane

Det toårige UWC-tilbudet tilsvarer de to siste årene i det studieforberedende utdanningsprogrammet Studiespesialisering i norsk videregående skole. Skolegangen fører fram til en International Baccalaureate (IB) – en eksamen som gir generell studiekompetanse ved norske universiteter og høgskoler og ved tilsvarende institusjoner over hele verden.

Utenom det faglige er det mer er nok å fylle dagene med på UWC. Etter endt skoledag er det et mangfold av aktiviteter å velge imellom, enten man brenner for sporty, kreative eller mer idealistiske aktiviteter.