Lager Marianns nye musikkvideo - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Mariann Thomassen - kjent fra bandet Surferosa, som IDOL-dommer i 2007 og deltaker i Stjernekamp på NRK i fjor - stilte villig opp til videoinnspilling. Foto: Pontus Boqvist

Hva er en opplevelse? Det er spørmålet studentene ved studiumet Experience & Event Design tar utgangspunkt i, og resultatet kan bli en karriere som alt fra prosjektleder i et eventbyrå til spilldesigner. 

Les mer om studiumet.

Rosa oppdrag

En mulig vei å gå er også inn i produksjon av musikkvideoer, og det har tredjeårsstudentene fått en skikkelig proff smakebit på.

- I faget Film- og TV-formater som pågår nå frem til jul, har ett av temaene vært produksjon av musikkvideo. Siden jeg kjenner artist Mariann Thomassen spurte jeg henne om hun kunne tenke seg å stille opp, og hun tente umiddelbart på ideen. Vi delte studentene inn i tre grupper som hver jobber med sitt eget konsept for musikkvideo til en ny låt som slippes over nyttår, forklarer fagleder Jannicke Johansen. 

 

Under innspillingen fikk Experience & Event Design hjelp fra Film & TV-studentene.

Under innspillingen fikk Experience & Event Design hjelp fra Film & TV-studentene.

Kan bli offisiell video

Etter å ha godkjent konseptforslagene fra gruppene, tok Mariann Thomassen med seg hele crewet sitt og stilte opp en hel dag per gruppe til filminnspilling.

- Dette er unge, sultne studenter som er helt ferske i gamet, så du vet ikke hva du får i forhold til om du skulle jobbet med profesjonelle. Resultatet kan bli magisk eller helt katastrofe; du har ikke peiling. Og det gjør det kjempespennende, mener artisten.

Videoene lages helt og holdent kun av studentene, og den store gulrota er at om oppdragsgiveren blir fornøyd resultatet, vil hun bruke en av videoene som offisiell musikkvideo. 

- Første visning foregår 6. desember, og jeg har ikke sett noe av det de har laget ennå. Jeg har likevel troen på at de har forstått hva jeg ser etter og ønsker, så det skal bli kult å se hva de har fått til, sier Thomassen. 

Bratt læringskurve

Studentene selv gir uttrykk for at det å jobbe med en profesjonell og reell oppdragsgiver er både moro og lærerikt, forteller Johansen.

- Samtidig kreves det mye av dem; de må jobbe på for å følge visjonen og finne ønskelig uttrykk og stemning.

- De har jobbet både i studio på skolen og White Light Studios, bygget kulisser og laget rekvisita, og jobber nå med digitale effekter. Det er det som gjør faget unikt; vi setter mennesket i sentrum, og fokuserer på hvordan treffe mennesket med opplevelsen både fysisk og digitalt, legger hun til. 

Les om en annen musikkvideo laget av Westerdøler.

Funky retrofilm

Retro-effekten var fullverdig til stede under innpsilling av reklamefilm for Funky Doris.

Retro-effekten var fullverdig til stede under innpsilling av reklamefilm for Funky Doris.

Det å lage film er likevel ikke helt ukjent for studentene. De startet faget Film og TV-formater med å lage en 30 sekunders reklamefilm, for et helt nytt interiørkonsept kalt Funky Doris. Og fredag 6. desember har filmen premiere.

- Det ble blant annet kjørt en retro campingvogn helt fra Sørlandet og hit til Oslo som skulle brukes i filmen, beskriver Johansen.

Det er tydelig at kreativitet og det å tenke nytt står i fokus på Experience & Event Design. Faglederen forteller at her skal studentene lære det å skape en opplevelse på så mange plan som mulig, ved hjelp av teknologi, arkitektur, design, markedsføring, sosiologi og filosofi.

- Det krever videre at en har en generell oppfatning av hva det vil si å påvirke, underholde og skape interesse for det du gjør. Dessuten jobbes det mye med planlegging og prosjektorganisering, samt at de lærer å jobbe med ulike typer programvare. Alt i alt er dette et svært bredt fag, som gir godt grunnlag for mange ulike typer karrierer, avslutter Johansen.