Godt drillet på design og fremtiden - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Marianne Holmstrøm og Ylva Vintervold stortrives som designingeniører ved hovedkontoret til NOV i Norge. Foto: Karine Wigh

- Det skjer utrolig mye spennende innenfor automatisering og boring etter olje for tiden, og det er gøy å få være med på å utvikle innovative løsninger, sier Marianne Holmstrøm og Ylva Vintervold.

Les mer om karrieremuligheter i NOV

Video om muligheter og løsninger i NOV

Studerte med jobbgaranti

I høst pangstartet de to 24-åringene karrieren med fast jobb som designingeniører ved det norske hovedkontoret til National Oilwell Varco (NOV) i Kristiansand.

Jobben sikret de seg allerede i fjor høst da de som ingeniørstudenter i teknisk kybernetikk ved NTNU i Trondheim dro på en bedriftspresentasjon som NOV hadde invitert til.

Les mer om National Oilwell Varco

- Vi synes bedriften og bransjen virket interessant og meldte oss på intervjurunden, forteller de to.

Bare et par uker etter intervjuene fikk begge tilbud om fast ansettelse. Arbeidskontrakt ble signert, diplomoppgave levert og i august kunne Lillehammerjenta Ylva og trønderen Marianne sette kurs for Kristiansand. De er begge imponert over måten de ble tatt i mot hos sin nye arbeidsgiver.

Utforsk NOV på karrierestart.no

Fikk både veiledning og ansvar

Marianne (til venstre) og Ylva sikret seg jobb i NOV mens de begge studerte teknisk kybernetikk ved NTNU i Trondheim. Foto: Karine Wigh

Marianne (til venstre) og Ylva sikret seg jobb i NOV mens de begge studerte teknisk kybernetikk ved NTNU i Trondheim. Foto: Karine Wigh

- NOV ga oss to faddere hver, som tok oss med rundt og lot oss bli kjent med både oppgaver på arbeidsplassen og nye kolleger, sier de nyansatte designingeniørene og understreker:

- At du får ansvar og blir vist tillit tidlig, gjør at du umiddelbart også føler deg verdsatt.

Begge har funnet seg godt til rette i Sørlandets hovedstad, der de er i full gang med å utvikle et system som ved hjelp av bildegjenkjenning skal øke automatiseringen av prosesser på boredekk.

At du får ansvar og blir vist tillit tidlig, gjør at du umiddelbart også føler deg verdsatt.

Ylva og Marianne, nyansatte designingeniører i NOV 

- Et spennende prosjekt som både vil effektivere tidsbruken, men også øke sikkerheten for de som jobber på riggen, sier Ylva og Marianne.

Les mer om NOV

Eksotisk rigg-besøk

Foto: Karine Wigh

Foto: Karine Wigh

Med obligatoriske sikkerhetskurs unnagjort er de to snart klar for sin første offshore-tur. Den går til rigger i Sør-Korea og Singapore, hvor flere av NOVs største kunder bygger skipene sine. Det ser de to designingeniørene frem til.

- Det kommer nok til å bli både nyttig, lærerikt og spennende å få se hvordan riggene fungerer i praksis, tror Ylva og Marianne, som ikke er sene med å trekke fram et godt arbeidsmiljø og et aktivt bedriftsidrettslag som viktige trivselsdrivere i National Oilwell Varco.