– Glad jeg ble ingeniør - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

23 år gamle Tine Sæbø.

Å bli ingeniør har alltid vært Tine Sæbøs plan. Da hun skulle velge hva hun ønsket å studere etter videregående skole ble valget likevel vanskelig. Med en ekstra interesse for realfag endte hun til slutt opp med å velge mekatronikk.

– Jeg valgte denne utdannelsen fordi jeg visste at det ikke ville hindre meg senere. Jeg ønsket ikke å være låst innen én type jobb. Det som ble avgjørende for min del var at denne linjen har tre retninger innad i studiet: mekanikk, hydraulikk og kontrollsystem, forklarer Tine.

Les mer om karriere hos Aker Solutions.

Besøk Aker Solutions på Facebook

En god start

Tine sammen med kollega Erik Myklebust. Foto: Aker Solutions

Tine sammen med kollega Erik Myklebust. Foto: Aker Solutions

I juni 2012 fullførte Tine sin bachelorgrad, og i et godt jobbmarked hadde hun allerede jobben i Aker Solutions klar da hun tok siste eksamen.

– Jeg søkte på jobber jeg syntes så interessante ut allerede i februar, og fikk jobbtilbudet tidlig i mars. Det var veldig betryggende for meg å vite at jeg kunne starte rett i jobb da jeg var ferdig på studiet, sier Tine.

Fadderordning

: Tine med en 3D-modell. Foto: Aker Solutions

: Tine med en 3D-modell. Foto: Aker Solutions

Hun jobber nå som mekanisk ingeniør i Aker Solutions i Kristiansand, og forteller om en arbeidsdag bestående av 3D-modeller og produksjon av tegninger. Videre forteller hun om fleksible arbeidsdager og en god balanse mellom jobb og fritid.

– Det å starte i Aker Solutions har bare vært positivt. Fra første dag ble jeg tatt godt i mot, og alt var veldig oversiktlig og greit. Jeg fikk en fadder første dagen som hjalp meg med det jeg trengte, og som jeg kunne spørre om alt mulig, forteller Tine, som selv er fra Kristiansand.

Stor og trygg bedrift

For Tine var det viktig å kunne jobbe i en bedrift med gode muligheter for personlig utvikling. Et sted hvor hun kunne se for seg en langsiktig karriere med mulighet til å prøve seg i forskjellige deler av organisasjonen.

– Aker Solutions er en stor og trygg bedrift. Jeg har mange spennende muligheter her. Jobben er variert og utfordrende, og jeg føler absolutt at jeg har kommet til riktig sted, sier Tine med et smil.

Les mer om Aker Solutions

Internasjonalt

Overgangen fra skolebenken til arbeidslivet mener Tine har gått veldig greit. Som helt nyutdannet kan hun fortelle at det stadig er mye hun må lære seg om olje- og gassindustrien generelt, og om sitt fagfelt i bedriften. Det å jobbe i et internasjonalt miljø er ingen ulempe.

– Jeg lærer noe nytt hver dag og er omringet av flinke og kunnskapsrike mennesker. Jeg setter stor pris på å få muligheten til å kunne jobbe med erfarne fagfolk, sier Tine før hun avslutter;

– Det er en utrolig interessant jobb jeg har fått.

Les mer om karriere hos Aker Solutions.

Besøk Aker Solutions på Facebook