Frister med studietur til Japan - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Eline Sivertsen og Jørgen Aarstad er fornøyde elever ved Danielsen videregående skole. (Foto: Arvid Steen)

– Det er ikke mange elever i den videregående skole som er så heldig å få10-dagers studietur til Japan. Reisen fungerer for mange som en ekstra motivasjonsfaktor. Jeg synes det er et fantastisk tilbud, både faglig og som allmenn kunnskapsutdannelse, sier Eline Sivertsen.

Søk elevplass ved  skolen her

Bli bedre kjent med Danielsen VGS:

Lærte mye av japanerne

Hun legger til at elevene besøkte japanske bedrifter for å lære om bedriftskulturen der, samt at de fikk undervisning i hvordan ingeniørene i landet må ta med i betrakting at hele landet ligger i en jordskjelvsone.

– Vi lærte utrolig mye på kort tid. En god del lærdom vi kan ta med oss tilbake til skolen, men også i hverdagen. Vi fikk en god forståelse for den japanske kulturen, og hvordan de tenker både på jobb og i privatlivet. For oss elever var dette veldig lærerikt, sier Eline.

Følg Danielsen Videregående Skole på Facebook

Bakgrunnen for den litt utradisjonelle studieturen er todelt: Rektor Bård Hauge har bodd i Japan over en lengre periode, og har knyttet kontakter han nå bruker på Forskerlinjens studietur. I tillegg er Japan blant de landene som har kommet lengst teknologisk sett, og er mest spennende for unge skoleelever å besøke og lære av.

Les mer om Danielsen VGS her

Friskole med godt miljø

Jørgen Aarstad er opptatt av å tenke seg fram til nye løsninger. Han har funnet seg godt til rette på Danielsen VGSs forskerlinje. (Foto: Arvid Steen)

Jørgen Aarstad er opptatt av å tenke seg fram til nye løsninger. Han har funnet seg godt til rette på Danielsen VGSs forskerlinje. (Foto: Arvid Steen)

Men Danielsen VGS er mer enn Forskerlinjen og ekstra søkelys på dem som er glad i realfag.

Opptak til skolen er utenom Hordaland fylkeskommune sin ordinære opptaksrunde. Frist for opptak til Danielsen VGS er 1. mars.

Søk opptak her

– Jeg valgte skolen og Forskerlinjen blant annet fordi jeg er glad i realfagene. Her fordyper vi oss mer i realfag enn hva man vanligvis gjør på videregående, samtidig som man kombinerer matematikken med praktisk forsking og tenking i prosjektoppgaver, sier Eline Sivertsen.

Hun forteller videre at de hadde et prosjekt om vannkvalitet i Bergensområdet i Vg1. Og legger til at hun er godt fornøyd med lærerene ved skolenVi har vært en fast gjeng på Forskerlinjen siden Vg1. Her fordyper vi oss mer i realfag enn hva man vanligvis gjør på videregående, samtidig som man kombinerer matematikken med praktisk forsking og tenking i prosjektoppgaver, sier Eline Sivertsen.

Hun legger til at hun er godt fornøyd med lærerne ved skolen.

– På forskerlinjen blir man faglig utfordret slik at man kan strekke seg videre. Det å bli sett og hørt av læreren er viktig. Det blir vi her på Danielsen Videregående Skole, sier Eline.

Det er ikke mange elever i den videregående skole som er så heldig å få tidagers studietur til Japan.

Jørgen Aarstad, elev ved Danielsen VGS

Finne løsninger uten fasit

Eline Sivertsen i 3D er godt fornøyd med å gå på en av Bergens beste videregående skoler. (Foto: Arvid Steen)

Eline Sivertsen i 3D er godt fornøyd med å gå på en av Bergens beste videregående skoler. (Foto: Arvid Steen)

Hennes klassekamerat Jørgen Aarstad er også opptatt av å tenke seg fram til nye løsninger, uten nødvendigvis å ha en fasit å støtte seg på.

– Vi jobber med en mer praktisk tilnærming til realfaget. I Vg2 jobbet vi gruppevis med Statoils realfagspris, hvor vi måtte svare på oppgaver om energiutfordringer og lage en film om energisparing, forteller Jørgen og legger til:

– Her er det lov å være faglig flink, og vi har et kjempegodt læringsmiljø i klassen.


Les mer om Forskerlinjen her