Erstatter lærebøker med dialog - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Faglig bredde kombinert med tett oppfølging og Steinerskolens pedagogiske metoder ble tungen på vektskålen da Thomas (18) skulle bestemme seg for videregående skole.

18-åringen fra Son er avgangselev ved Steinerskolen i Moss. Og selv om han har vært steinerskoleelev siden fjerdetrinnet i barneskolen, var det like fullt ikke opplagt at han skulle fortsette med videregående samme sted da han for et par år siden var ferdig med ungdomskolen.

Last ned søknadsskjema

Stimulert av steinerskolens pedagogikk

- Jeg søkte både Steinerskolen og studiespesialisering hos en annen videregående skole i Akershus. Da jeg fikk plass hos begge, måtte jeg gå noen runder med meg selv, innrømmer sonsgutten.

Til syvende og sist var det den faglige bredden, den tette oppfølgingen og Steinerskolens pedagogiske metoder som ble tungen på vektskålen for Thomas.

Les mer om videregående og fagene

- Å kunne lære, uten slavisk å forholde seg til pensum i form av bøker, er både befriende og utviklende. Den dialogbaserte undervisningen er veldig stimulerende og den trigger oss elever til å reflektere og resonere, sier Thomas.

Han understreker at læringsformen også fremmer gjensidig åpenhet og respekt mellom lærer og elev, noe som er gunstig for læringssituasjonen og faglig utvikling.

Tett og god oppfølging

Elevene opplever å ha god kontakt med lærerne. Thomas er tydelig på at kompetansen til lærerne og den tette oppfølgingen i en variert skolehverdag er et stort pluss ved å være Steinerskole-elev.

Les mer om skolens historie

Han fremhever spesielt den jevne og positive backingen elevene får i arbeidet med det selvstendige fordypningsprosjektet: skolens årsoppgave. Dette er et årelangt avgangsprosjekt på et selvvalgt tema. Gjennom arbeid med en slik oppgave opplever elevene frihet til å utvikle sine interesser i en fagligsammenheng og får støtte i individuell veiledning.

Det er veldig verdifullt at skolen engasjerer seg og gir så god faglig støtte.

Thomas Aannestad, elev ved Steinerskolen i Moss

Thomas, som selv skriver oppgave om tematisering og fornøyelsesparker, startet siste året på Steinerskolen i Moss i et helt nytt miljøvennlig skolebygg, med naturlig ventilasjon, LED- belysning og jordvarme - i pakt med Steinerskolens grønne profil.

Fra globalisering til optikk

Videregående ved Steinerskolen i Moss kunne flytte inn nytt miljøvennlig skolebygg denne høsten. Bygget har naturlig ventilasjon, LED- belysning og jordvarme - helt i pakt med Steinerskolens grønne profil.

Videregående ved Steinerskolen i Moss kunne flytte inn nytt miljøvennlig skolebygg denne høsten. Bygget har naturlig ventilasjon, LED- belysning og jordvarme - helt i pakt med Steinerskolens grønne profil.

Hvor veien går videre etter Steinerskolen for Thomas er han ikke helt sikker på. Derimot er han ikke i tvil om at grunnlaget fra Steinerskolen gir ham flere muligheter.

Det har flere av skolens gamle elever bevist. Skolen har utdannet alt fra sportsfotografer, journalister, sykepleiere, leger og veterinærer til suksessrike markedsførere, piloter og skuespillere. Har du gått på Steinerskolen kan du med andre ord gå inn i et bredt spekter av studier og yrker.

Bli bedre kjent med Steinerskolene i Norge

- Når den faglige bredden spenner fra globalisering og optikk til arkitektur og modernisme, finnes det opplagt flere veivalg. Men akkurat hvor det bærer avgårde til neste år, vet jeg ikke. Veien blir jo som kjent til mens man går, sier optimisten Thomas Aannestad.