– Å bry seg er et godt rekrutteringstiltak - Din fremtid
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Elektroingeniør Even Ulfsnes (24) i Siemens.

Når man studerer ved en høyskole, fagskole eller annen høyere utdanning, så er det ikke lett å vite hvor man ender opp etter endt utdanning.

Les hvordan du får jobb i Siemens

For Even Ulfsnes ble valget enkelt. Han valgte energigiganten Siemens, siden selskapet skapte et godt inntrykk hos ham under utdanning.

Var aktiv til å rekruttere

Even Ulfsnes valgte energigiganten Siemens, siden selskapet skapte et godt inntrykk hos ham under utdanning.

Even Ulfsnes valgte energigiganten Siemens, siden selskapet skapte et godt inntrykk hos ham under utdanning.

– Det er mange som ønsker din oppmerksomhet som ingeniør-student, men Siemens skilte seg ut. Jeg fikk mer informasjon av dem om hva de ønsket av oss som framtidige arbeidstakere. I tillegg fikk jeg vite om selskapets «nyansatt-program» som virket seriøst.

Følg Siemens Norge på Facebook

Hele klassen ble invitert til Tyskland på en lærerik studietur. Vi fikk omvisning på fabrikken i Berlin. Selve reisen dekket vi selv, sier Even.

– Jeg fikk inntrykk av et selskap som brydde seg om sine ansatte. Nå som jeg har jobbet i et år som elektroingeniør, angrer jeg ikke et sekund på at jeg startet hos Siemens avdeling i Trondheim, sier han.

Følg Siemens Norge på Twitter

Even Ulfsnes begynner å bli varm i trøyen hos Siemens´PTD-avdeling (PTD står for kraft, overføring og distribusjon). Han jobber med prosjektering og idriftssettelse av høyspentanlegg.  PTD leverer prosjekter til E-Verk over hele landet.

– Jeg har vært ute på nettstasjoner og høyspent-anlegg i store deler av Norge, men stort sett er det trønderne vi leverer lys og varme til – via lokale kraftverk, sier han.

Han legger til at med Siemens tilstedeværelse i 190 land, burde det på sikt åpne seg muligheter å få sett seg om i verden.

Verden ligger åpen

Han legger til at med Siemens tilstedeværelse i 190 land, burde det på sikt åpne seg muligheter å få sett seg om i verden.

– Jeg har lest på Siemens hjemmesider at det kun er FIFA, den katolske kirke og Coca Cola som er til stede i flere land enn Siemens. Det er kult å vite. Selskapet er så stort at jeg har store muligheter til å flytte på meg, dersom jeg skulle få muligheten. Men akkurat nå trives jeg i Trondheim, sier Even.

Jeg har lest på Siemens hjemmesider at det kun er FIFA, den katolske kirke og Coca Cola som er til stede i flere land enn Siemens. Det er kult å vite.

Godt miljø

– For oss elektroingeniører er hverdagen varierte, med allsidige arbeidsoppgaver.  Vi sitter mye foran pc-en og tegner og planlegger nye små og store høyspentanlegg, men vi er også ute i felten og ser at tegningene våre fungerer i praksis, sier Even Ulfsnes.

– For oss elektroingeniører er hverdagen varierte, med allsidige arbeidsoppgaver. Vi sitter mye foran pc-en og tegner og planlegger nye små og store høyspentanlegg, men vi er også ute i felten og ser at tegningene våre fungerer i praksis, sier Even Ulfsnes.

PTD-avdelingene til Siemens (PTD står for kraft, overføring og distribusjon) er fordelt på tre steder i Norge: Bergen, Trondheim og Oslo.Even kan fortelle om et godt arbeidsmiljø, og faglige utfordringer.

Siemens legger stor vekt på at ansatte skal trives på jobb. Vi har gode muligheter til å  ta relevante kurs. Vi blir tatt med på befaringer til blant annet Siemens anlegg i Frankfurt, hvor vi møter kolleger som bygger det vi elektroingeniører tegner og prosjekterer.

Han legger til at jobben som elektroingeniør ikke er en «kontorrottejobb».

– For oss elektroingeniører er hverdagen varierte, med allsidige arbeidsoppgaver.  Vi sitter mye foran pc-en og tegner og planlegger nye små og store høyspentanlegg, men vi er også ute i felten og ser at tegningene våre fungerer i praksis, sier han.

Han konkluderer:

– Jeg tror jeg blir værende her i Siemens en god stund, framover, smiler han.